Shteti më i vogël i BE, 7 kuriozitete që duhet të dini për Maltën

3067
Loading...
Spread the love

Malta është një shtet ishull që gjendet në Detin Mesdhe.

Ky shtet ka një popullsi prej mbi 450,000 banorësh dhe si e tillë Malta është njëri nga shtetet me densitetin më të lartë të popullsisë në botë.

Turistë të shumtë e vizitojnë Maltën, kryesisht për shkak të motit të nxehtë, plazheve joshëse, historisë mbi 7000 vjeçare dhe jetës së natës.

Por e dini që Malta është vendi më i vogël brenda Bashkimit Europian? Ja 7 fakte interesante që duhet të dini për Maltën.

1- Republika e Maltës është një grup prej shtatë ishujsh mesdhetarë, ku vetëm tre prej tyre janë të banuara.

2- Malta është cilësuar si vendi më i vogël i Bashkimit Europian si nga sipërfaqja ashtu edhe nga popullsia

3- Shtatë tempujt megalitikë të Maltës që vazhdojnë të qëndrojnë ende janë strukturat më të vjetra në botë

4- Ka më shumë njerëz me origjinë malteze në Australi se sa në Maltë

5- Thuhet se emri i Maltës rrjedh nga një fjalë greke për mjaltin.

6- Gjuhët zyrtare të Matës janë anglishtja dhe gjuha malteze, e cila dikur kishte dialekt arab.

7- Kryqi në cepin e flamurit maltez është Kryqi i Xhorxhit i dhënë në Maltë në vitin 1942 për trimërinë e tij kur u bombardua nga Italia dhe Gjermania.

Loading...